Bantu Sediakan Makanan untuk Anak Yatim dan Terbiar di Lombok bersama Encik Fetter

Bantu Sediakan Makanan untuk Anak Yatim dan Terbiar di Lombok bersama Encik Fetter

Bantu Sediakan Makanan untuk Anak Yatim dan Terbiar di Lombok bersama Encik Fetter
RM 96.87 Daripada RM 12,915.80
3 Derma
61 hari lagi

Cerita

Dua puluh tahun lalu, seorang mualaf dari Belanda bernama Encik Fetter melakukan perjalanan ke Indonesia—perjalanan yang mengubah seluruh hidupnya. Di tengah kesibukan jalanan, beliau bertemu dengan anak-anak kecil yang terbiar—hidup tanpa rumah, tanpa makanan yang layak, dan tanpa masa depan yang pasti. Pertemuan itu menggetarkan hatinya.

Campaign Image

Campaign Image

Beliau pun membuat keputusan besar: menjual syarikatnya di Belanda, meninggalkan segala keselesaan hidup di tanah airnya, dan memilih untuk menetap di Indonesia demi satu tujuan mulia—membantu anak-anak yatim dan terbiar agar dapat hidup lebih baik.

Bersama isterinya dan sahabat-sahabat terdekat, beliau menubuhkan Yayasan Peduli Anak di Lombok—sebuah tempat yang kini menjadi rumah bagi ratusan anak yang kurang bernasib baik. Di sinilah anak-anak ini bukan sahaja menerima tempat tinggal dan pendidikan, tetapi juga kasih sayang, perlindungan, dan makanan berkhasiat untuk membesar dengan sihat dan bahagia.

Campaign Image

Campaign Image

Kini, setelah dua dekad berlalu, semangat Encik Fetter masih menyala. Namun, perjuangan ini tidak mampu dipikul sendirian. Sudah tiba masanya untuk anda turut serta berjuang bersama beliau demi menyelamatkan masa depan anak-anak bangsa.

 

Sumbangan anda hari ini sangat bermakna.
Dengan menderma, anda membantu menyediakan makanan berkhasiat yang amat diperlukan oleh anak-anak yatim dan terbiar di Lombok.

 

Bantuan anda akan digunakan untuk:

  • Membeli beras
  • Membeli sayur-sayuran dan lauk-pauk
  • Membeli susu dan nutrien tambahan

 

Mari kita berganding bahu.
Bantu anak-anak ini membesar dengan sihat, kuat, dan penuh keyakinan menghadapi masa depan.

Kerana setiap anak berhak untuk tidak kelaparan.
Kerana setiap anak berhak mendapat kasih sayang dan kehidupan yang layak.

 

Ayuh, berikan sumbangan anda sekarang:

  1.  Klik butang “Derma Sekarang”
  2. Pilih jumlah sumbangan
  3. Pilih kaedah pembayaran (GoPay / BNI / Mandiri / BCA / BRI / BNI Syariah / Kad Kredit)
  4. Klik “DERMA” dan ikuti langkah seterusnya

 

Atau pindahkan sumbangan anda terus ke:

BCA: 056 774 1111 a.n. YAY PEDULI ANAK
BNI: 079 919 0240 a.n. PEDULI ANAK

Berita Terkini

Disclaimer: Peduli Anak Foundation honors the donor’s request for this specific project or program whenever possible. When the funds collected exceed the amount needed during the agreed period, Peduli Anak Foundation will allocate the extra amount for other children in need. No goods or services are provided in exchange for your contribution. Peduli Anak Foundation maintains discretion and sole control over the use of all donated funds.
Derma
Setiap derma adalah penting
Sumbangan dari pihak lain
Kemas Kini Terakhir 31 July 2025, 06:00
Penafian: Yayasan Peduli Anak akan memenuhi permintaan penderma untuk projek atau program ini sebaik mungkin. Sekiranya dana yang dikutip melebihi jumlah yang diperlukan dalam tempoh masa yang ditetapkan, Yayasan Peduli Anak akan memperuntukkan lebihan dana tersebut kepada kanak-kanak lain yang memerlukan. Tiada barangan atau perkhidmatan disediakan sebagai pertukaran untuk sumbangan anda. Yayasan Peduli Anak mempunyai budi bicara dan kawalan mutlak ke atas penggunaan semua dana yang didermakan..